Osaamistehdas kerää palveluiden käytöstä tietoa evästeillä. Tietoa käytetään tuotekehitykseen, palveluiden toimittamiseen ja personointiin sekä mainonnan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme.

Ammattikuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutus

Ammattikuljettajilta vaaditaan kouluttautumista myös perustason ammattipätevyyden suorittamisen jälkeen. Ammattipätevyyskoulutuksien tarkoituksena on edistää kuljettajien suorittamien kuljetusten turvallisuutta, ympäristöystävällisyyttä ja laatua, ylläpitämällä ja kehittämällä heidän ammattitaitoaan. Ammattipätevyyden jatkokoulutukset koskevat kaikkia ammattikuljettajia, mutta eri kuljettajaryhmien säännöksissä on eroavaisuuksia.

Ammattipätevyyskoulutuksista käytetään myös nimityksiä "Trafi-koulutus" ja "direktiivikoulutus".

Meiltä voi tilata työturvallisuus- tai hygieniapassipäivän

Liikenteen turvallisuusviraston (Trafi) valtuuttamat koulutuskeskukset tarjoavat kuljettajille laajasti erilaisia koulutusjaksoja. Hygieniapassi- ja työturvallisuuskoulutuksiin erikoistunut Osaamistehdas Oy toimii tällä hetkellä ammattipätevyyden jatkokoulutuksia tarjoavien koulutuskeskusten alihankkijana. Koulutuskeskusten on mahdollista tilata meiltä Työturvallisuuskeskuksen hyväksymän kouluttajan pitämä työturvallisuuskoulutus tai Eviran valtuuttaman hygieniaosaamistestaajan pitämä hygieniapassikoulutus. Jos et edusta koulutuskeskusta, voimme myös suositella yhteistyökumppaniamme. 

Pyydä meiltä tarjous!

Esimerkkejä ammattipätevyyskoulutuksista

Ammattipätevyyskouluttautuminen on mahdollista koulutuksissa, joiden tarjoajat ovat Trafin hyväksymiä ja joiden kouluttajalla on lupa ammattipätevyyskoulutuksien järjestämiseen. Ammattipätevyyskoulutuksen jatkokoulutukseen voi sisältyä teoriaopetusta ja/tai ajo-opetusta, mutta sisällön on noudateltava kyseiselle kuljettajaryhmälle suunnattua asetusta sisällöstä.

Työturvallisuuskoulutus

Ammattipätevyyden jatkokoulutusta voi suorittaa osallistumalla esimerkiksi työturvallisuuskoulutukseen. Työturvallisuuskoulutuksen osa-alueisiin kuuluvat mm. turvallisuus, perehdyttäminen ja onnettomuustilanteissa toimiminen.Työturvallisuuskoulutus on kahdeksan tunnin mittainen ja sen suorittamalla saa viisi vuotta voimassa olevan työturvakortin. Työturvakortti on osoitus työturvallisuuden hallitsemisesta yhteisillä työpaikoilla.

Hygieniaosaamiskoulutus

Erityisesti elintarvikkeita työssään käsitteleville kuljettajille hygieniaosaamiskoulutus ja hygieniapassitesti ovat hyödyllistä jatkokoulutusta. Hygieniaosaamisen osa-alueita ovat mm. hygieeniset työskentelytavat, puhtaanapito, mikrobiologia ja ruokamyrkytykset. Hygieniapassi tulee olla kaikilla työssään pakkaamattomia tai helposti pilaantuvia elintarvikkeita käsittelevillä työntekijöillä. Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi.

Yhteystiedot:

Työturvakortit.fi
info@tyoturvakortit.fi
0400 809009

Lisää tietoa:

Hygieniapassi.fi - Hygieniapassikoulutus ammattikuljettajille
Trafi - Kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyys
Ajovarma - Kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyys
TTK - Työturvallisuuskortti