Osaamistehdas kerää palveluiden käytöstä tietoa evästeillä. Tietoa käytetään tuotekehitykseen, palveluiden toimittamiseen ja personointiin sekä mainonnan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme.

Työturvallisuuskortti

Työturvallisuuskortti on osoitus työturvallisuuden hallitsemisesta yritysten yhteisillä työpaikoilla. Järjestelmän tavoitteena on parantaa yritysten työntekijöiden välistä yhteistoimintaa ja tukea työnopastusta yhteisillä työpaikoilla, antaa perustietoa työsuojelusta, vähentää päällekkäistä koulutusta, herättää kiinnostusta ja motivoida työntekijöitä työturvallisuusasioihin sekä vähentää työtapaturmia ja vaaratilanteita työpaikoilla.

Työturvallisuuskortin suorittaneella henkilöllä on perustietous yhteisen työpaikan yhteistoiminnasta, yleisistä vaaroista, työturvallisuuden keskeisistä periaatteista ja käytänteistä sekä perusvalmiudet omaksua työpaikka- ja työtehtäväkohtainen perehdyttäminen.

Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta. Työturvallisuuskortti-järjestelmää hallinnoi Työturvallisuuskeskus, joka pitää myös rekisteriä kortin suorittaneista henkilöistä.

Katso Työturvallisuuskeskuksen video työturvallisuuskortista ja työturvallisuuskoulutuksesta alta.


Työturvallisuuskortin koulutus ja testi

Työturvallisuuskortin suorittaminen ja uusiminen edellyttää kahdeksan tunnin mittaista koulutusta, jonka yhteydessä suoritetaan työturvallisuuskortin testi. Koulutuksessa käydään läpi perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta työpaikalla. Koulutukseen voidaan sisällyttää myös alakohtaisia työturvallisuusasioita.

Huom! Keväällä 2020 ainutlaatuinen tilaisuus suorittaa työturvallisuuskoulutus verkossa! Työturvakortin suorittaminen verkossa on mahdollista 31.5.2020 asti.

Työturvallisuuskoulutuksen osa-alueet ovat

  • Yhteinen työpaikka
  • Yhteinen turvallisuus
  • Perehdyttäminen
  • Turvallinen työpäivä yhteisellä työpaikalla
  • Onnettomuustilanteissa toimiminen
  • Työturvallisuuskorttitesti

Valmistaudu työturvallisuuskoulutukseen ja -testiin tutustumalla huolellisesti työturvallisuuden osa-alueisiin, lukemalla materiaalia työturvallisuudesta ja harjoittelemalla työturvallisuuskortin testiin Harjoittele.fi-palvelussa.