Osaamistehdas kerää palveluiden käytöstä tietoa evästeillä. Tietoa käytetään tuotekehitykseen, palveluiden toimittamiseen ja personointiin sekä mainonnan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme.

Työturvallisuus - Usein kysytyt kysymykset

Mihin työturvallisuuskorttia tarvitaan?

Työturvallisuuskortti on osoitus työturvallisuuden hallitsemisesta yritysten yhteisillä työpaikoilla. Järjestelmän tavoitteena on parantaa yritysten työntekijöiden välistä yhteistoimintaa ja tukea työnopastusta yhteisillä työpaikoilla, antaa perustietoa työsuojelusta, vähentää päällekkäistä koulutusta, herättää kiinnostusta ja motivoida työntekijöitä työturvallisuusasioihin sekä vähentää työtapaturmia ja vaaratilanteita työpaikoilla.

Kenen tulee suorittaa työturvallisuuskoulutus?

Moni yritys vaatii työturvallisuuskortin suorittamista yhteisten työpaikkojen turvallisuuden takaamiseksi. Erityisesti useat teollisuusyritykset, rakennuttajat ja rakennusliikkeet vaativat työturvallisuuskorttia kaikilta yhteistyökumppaneiltaan.

Miten työturvakortin voi suorittaa?

Työturvallisuuskortin suorittaminen ja uusiminen edellyttää kahdeksan tunnin mittaista koulutusta, jonka yhteydessä suoritetaan työturvallisuuskortin testi.

Mitkä osa-alueet työturvakortin haltijan tulee hallita?

Työturvallisuuskortin haltijan tulee hallita kaikki työturvallisuuskoulutuksen osa-alueet. Työturvallisuuskortin testi koostuu kaikista koulutuksessa läpikäydyistä osa-alueista. Työturvallisuuskoulutuksen osa-alueet ovat

 • Yhteinen työpaikka
 • Yhteinen turvallisuus
 • Perehdyttäminen
 • Turvallinen työpäivä yhteisellä työpaikalla
 • Onnettomuustilanteissa toimiminen

Lisäksi työturvallisuuskoulutukseen sisältyy työturvallisuuskorttitesti, jonka koekysymykset ovat oikein/väärin väittämiä.

Pitääkö työturvakorttia suorittaessa käydä koulutus?

Työturvallisuuskortin suorittaminen ja uusiminen edellyttää kahdeksan tunnin mittaista koulutusta, jonka yhteydessä suoritetaan työturvallisuuskortin testi.

Pitääkö työturvakorttia suorittaessa tehdä testi?

Työturvallisuuskortin suorittaminen ja uusiminen edellyttää kahdeksan tunnin mittaista koulutusta, jonka yhteydessä suoritetaan työturvallisuuskortin testi.

Miten ilmoittaudun työturvallisuuskoulutukseen?

Työturvallisuuskoulutukseen ilmoittautuminen onnistuu Työturvakortit.fi:n etusivun koulutuslistauksen kautta.

Mikä on työturvakoulutuksen hinta?

Työturvakoulutuksen hinta ja maksutavat ovat nähtävissä kyseisen työturvakoulutuksen kohdalla. Työturvakoulutuksen voi maksaa verkkopankissa, maksukortilla tai käteisellä työturvakoulutukseen tullessa, mikäli kyseisessä työturvakoulutuksessa on käteisvaihtoehto käytössä. Myös laskutus verkkomaksuvaihtoehdon kautta ja yrityksille sähköpostitse tilattaessa on mahdollista. Saat kuitin heti ilmoittautumisen yhteydessä suoraan sähköpostiisi.

En läpäissyt työturvallisuuskoulutuksen testiä. Voiko testin uusia?

Työturvallisuuskoulutukseen sisältyvän testin voi uusia kaksi kertaa.

Kuinka valmistaudun työturvallisuuskoulutukseen ja -testiin?

Työturvallisuuskoulutukseen ja työturvatestiin voi valmistautua tutustumalla huolellisesti työturvallisuuskoulutuksen ja työturvatestin osa-alueisiin. Työturvallisuuden koekysymysten osa-alueita voi harjoitella etukäteen Harjoittele.fi-palvelussa.

Minkälainen on työturvallisuuskoulutuksen testi?

Työturvatestin kysymykset ovat oikein/väärin väittämiä sekä avoimia kysymyksiä. Ns. uudistuneen työturvallisuuskoulutuksen 27 kysymyksestä on vastattava oikein vähintään 23 kysymykseen. 

Kuuluuko työturvallisuuskoulutukseen oppimateriaali?

Työturvallisuuskoulutukseen sisältyy Työturvallisuuskeskuksen oppimateriaali, jonka kouluttaja jakaa koulutuksen aluksi kaikille työturvallisuuskoulutuksen osallistujille.

Pitääkö osallistujan todistaa henkilöllisyytensä työturvallisuuskoulutuksessa?

Työturvallisuuskoulutukseen ja työturvallisuuskortin testiin osallistujan tulee todistaa henkilöllisyytensä voimassaolevalla, virallisella henkilöllisyystodistuksella.

Mitkä ovat hyväksyttyjä henkilöllisyystodistuksia?

 • Kuvallinen, viranomaisen (poliisin) myöntämä henkilökortti, passi ja ajokortti (myös mopokortti)
 • Muukalaispassi ja pakolaisen matkustusasiakirja
 • Poliisin tai rajavartiolaitoksen antama leimallinen asiakirja, joka todistaa passin olevan viranomaisen hallussa. Asiakirjassa tulee olla kopio passista.

Mitkä dokumentit eivät kelpaa henkilöllisyyden todistamiseen?

 • Vanhentunut ajokortti, passi, henkilötodistus
 • Kuvallinen Suomen Kela-kortti
 • Suomen sotilaspassi
 • Oleskelulupakortti (ilman passia)
 • Passin, henkilötodistuksen ym. muun dokumentin kopiot
 • Henkilöllisyystodistukset, joista puuttuu koko nimi, koko sosiaaliturvatunnus, tai jonka valokuva on helppo vaihtaa

Miten suoritettu työturvallisuuskoulutus osoitetaan?

Työturvallisuuskortti on ainoa virallinen todistus suoritetusta työturvallisuuskorttikoulutuksesta. Jokainen työturvallisuuskoulutuksen suorittanut saa itselleen työturvallisuuskortin kotiin postitettuna. Suoritetun koulutuksen jälkeen annettu paperinen todistus tai sähköpostitse lähetetty todistus ei korvaa varsinaista työturvallisuuskorttia. Jos kurssin suorittamisesta tarvitaan todenne, voi suorittamisen osoittaa työturvallisuuskortin todistuksella, kunnes varsinainen työturvakortti on vastaanotettu.

Olen kadottanut työturvakorttini. Mitä teen?

Jos olet kadottanut työturvakorttisi, voit tilata uuden työturvakortin Työturvallisuuskeskuksen sivuilta.

Tilaa uusi työturvakortti tästä.

Työturvakortissani on kirjoitusvirhe. Mitä teen?

Jos huomaat työturvakortissasi kirjoitusvirheen, ole yhteydessä työturvallisuuskouluttajaasi. Työturvallisuuskouluttajasi voi tehdä sinulle työturvakortin uusintatilauksen.

Kuinka kauan virallisen työturvallisuuskortin saaminen kestää?

Virallinen työturvallisuuskortti postitetaan 2-4 viikon kuluessa koulutuspäivästä. Mikäli työturvakoulutukseen osallistunut ei ole saanut työturvakorttia suorittamastaan koulutuksesta, tulee hänen ottaa yhteyttä kouluttajaan ja mahdollisesti myös Työturvallisuuskeskukseen, jos asia ei ratkea yhteydenotolla työturvallisuuskouluttajaan.

Kuinka kauan työturvakortti on voimassa?

Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta.

Miten työturvakortti uusitaan sen voimassaolon päättymisen jälkeen?

Työturvallisuuskortin uusiminen edellyttää kahdeksan tunnin mittaista koulutusta, jonka yhteydessä suoritetaan työturvallisuuskortin testi. Työturvallisuuskoulutus on sama työturvakortin uusijoille ja työturvakorttia ensimmäistä kertaa suorittaville.

Voiko työturvakortin uusia pelkällä työturvatestillä?

Työturvakorttia ei voi uusia pelkällä työturvatestillä. Työturvallisuuskortin uusiminen edellyttää kahdeksan tunnin mittaista koulutusta, jonka yhteydessä suoritetaan työturvallisuuskortin testi.

Kuka hallinnoi työturvallisuuskortti-järjestelmää?

Työturvallisuuskortti-järjestelmää hallinnoi Työturvallisuuskeskus, joka pitää myös rekisteriä kortin suorittaneista henkilöistä.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä!

Yhteydenottolomake

Tarjouspyyntölomake

 

Työturvakortit.fi Asiakaspalvelu

Sähköposti: info@tyoturvakortit.fi

Puhelin: 0400 809 009 (ark.klo 11-16)

Postitukset: Osaamistehdas Oy / Työturvakortit.fi, Iso Roobertinkatu 20–22 A, 00120 Helsinki