Miten saan työturvallisuuskortin puhelimeen?

Työntekijät vihreissä liiveissä kantamassa laatikoita

Työturvallisuuskortin merkitys ja hankkiminen

Työturvallisuuskortti on tärkeä dokumentti, joka osoittaa, että sen haltija on suorittanut työturvallisuuskoulutuksen. Tämä koulutus on suunniteltu parantamaan työpaikkojen turvallisuutta ja vähentämään työtapaturmia. Vaikka työturvallisuuskortin käyttö on vapaaehtoista, monet työnantajat ja tilaajayritykset vaativat sen työntekijöiltään ja alihankkijoiltaan.

Työturvallisuuskortin hankkiminen alkaa osallistumalla Työturvallisuuskeskuksen hyväksymään koulutukseen. Työturvallisuuskorttikoulutus kestää 4 tai 7 tuntia riippuen siitä, onko kyseessä peruskurssi vai kertauskurssi. Peruskurssi on tarkoitettu niille, joilla ei ole voimassa olevaa työturvallisuuskorttia. Kertauskurssin voi suorittaa, jos haluaa uusia voimassa olevan työturvallisuuskortin. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat henkilökohtaisen työturvallisuuskortin, joka on voimassa viisi vuotta.

Digitaalisen työturvallisuuskortin edut

Digitaalinen työturvallisuuskortti tarjoaa monia etuja verrattuna perinteiseen muovikorttiin. Ensinnäkin, se on aina saatavilla puhelimessasi, joten et joudu huolehtimaan kortin unohtamisesta kotiin tai sen katoamisesta. Lisäksi digitaalinen kortti on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, koska se vähentää muovijätteen määrää.

Digitaalinen kortti on myös helppo päivittää. Kun suoritat kertauskoulutuksen tai muita päivityksiä, tiedot voidaan päivittää suoraan sovellukseen ilman tarvetta tilata uutta fyysistä korttia. Tämä tekee prosessista nopeamman ja kätevämmän.

Työturvallisuuskortin siirtäminen puhelimeen

Työturvallisuuskortin siirtäminen puhelimeen on yksinkertainen prosessi. Ensimmäinen askel on varmistaa, että olet suorittanut hyväksytyn työturvallisuuskoulutuksen ja saanut kortin. Me Työturvakortit.fi:llä tarjoamme työturvallisuuskorttikoulutusta ja testausta, joten voit luottaa siihen, että koulutuksemme täyttää kaikki vaatimukset.

Kun olet saanut kortin, voit ladata sen digitaaliseen muotoon käyttämällä Työturvallisuuskeskuksen tarjoamaa sovellusta. Sovellus on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille, ja sen avulla voit tallentaa korttisi turvallisesti puhelimeesi. Sovelluksen käyttö on helppoa ja intuitiivista, ja se opastaa sinua kortin lisäämisessä vaihe vaiheelta.

Työturvallisuuskortin käyttö mobiilisovelluksessa

Kun työturvallisuuskortti on siirretty puhelimeesi, voit käyttää sitä samalla tavalla kuin fyysistä korttia. Sovelluksessa on QR-koodi, jonka avulla työnantajat ja muut tahot voivat tarkistaa kortin voimassaolon nopeasti ja helposti. Tämä tekee kortin esittämisestä vaivatonta ja nopeaa.

Sovellus tarjoaa myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten muistutuksia kortin voimassaolon päättymisestä ja mahdollisuuden päivittää tietoja tarvittaessa. Näin voit varmistaa, että korttisi on aina ajan tasalla ja valmis esitettäväksi.

Yhteenveto

Työturvallisuuskortin saaminen puhelimeen on kätevä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteiselle muovikortille. Prosessi alkaa osallistumalla hyväksyttyyn työturvallisuuskoulutukseen ja päättyy kortin siirtämiseen digitaaliseen muotoon sovelluksen avulla. Me Työturvakortit.fi:llä tarjoamme työturvallisuuskorttikoulutusta ja testausta, joten voit luottaa siihen, että koulutuksemme täyttää kaikki vaatimukset.

Digitaalinen työturvallisuuskortti on aina saatavilla, helppo päivittää ja tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Se on moderni ja tehokas tapa varmistaa, että työturvallisuuskorttisi on aina mukanasi ja valmis esitettäväksi.